SVG-instellingen

klik hier voor een kaart met alle instellingen in PDF.

Rol verslavingsreclassering

Tijdens een toezicht wordt de vrijheid van de dader beperkt omdat hij zich moet houden aan bepaalde voorwaarden en aanwijzingen van de verslavingsreclassering. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat de dader een bepaald programma of een gedragsinterventie moet volgen om te werken aan zijn specifieke problematiek.

Toezicht bestaat uit de componenten controle en begeleiding. We controleren of de opgelegde voorwaarden wel worden nagekomen. Tegelijkertijd ondersteunen we de cliënt bij het aanpakken van de problemen en blijven we hem/haar motiveren om aan de voorwaarden mee te werken.

Begeleiding op maat

Veel van de cliënten van de verslavingsreclassering kampen met meervoudige problematiek zoals verslaving, verstandelijke beperking, psychiatrische of sociale problemen. Met alle gevolgen van dien. Om te werken aan lange termijnoplossingen voor deze groep, biedt de verslavingsreclassering begeleiding op maat. Dat draagt bij aan het terugdringen van criminele recidive en maatschappelijke overlast op de lange termijn.


© Copyright 2021 Stichting Verslavingsreclassering GGZ | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven