SVG-instellingen

Vul hieronder uw adres in en vind automatisch de dichtstbijzijnde SVG-instelling bij u in de buurt. Of klik hier voor de PDF.Rol verslavingsreclassering

Tijdens een toezicht wordt de vrijheid van de dader beperkt omdat hij zich moet houden aan bepaalde voorwaarden en aanwijzingen van de verslavingsreclassering. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat de dader een bepaald programma of een gedragsinterventie moet volgen om te werken aan zijn specifieke problematiek.

Toezicht bestaat uit de componenten controle en begeleiding. We controleren of de opgelegde voorwaarden wel worden nagekomen. Tegelijkertijd ondersteunen we de cliënt bij het aanpakken van de problemen en blijven we hem/haar motiveren om aan de voorwaarden mee te werken.

Begeleiding op maat

Veel van de cliënten van de verslavingsreclassering kampen met meervoudige problematiek zoals verslaving, verstandelijke beperking, psychiatrische of sociale problemen. Met alle gevolgen van dien. Om te werken aan lange termijnoplossingen voor deze groep, biedt de verslavingsreclassering begeleiding op maat. Dat draagt bij aan het terugdringen van criminele recidive en maatschappelijke overlast op de lange termijn.


Elektronische Controle voor ketenpartners

De verslavingsreclassering houdt bij cliënten als Dave toezicht op de bijzondere voorwaarden locatiegebod en locatieverbod met behulp van Elektronische Controle (EC). Door middel van een enkelband wordt bijgehouden of reclasseringscliënten zich aan de afgesproken voorwaarden houden.

Lees verder
Realisatie BenedenBoven