Update maatregelen Corona: werkstraffen 3RO opgeschort

Gepubliceerd: 15-03-2020

In verband met de Corona-crisis worden met onmiddellijke ingang alle werkstraffen uitgevoerd door de 3 reclasseringsorganisaties (3RO) opgeschort. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid zondagavond besloten. De Tweede Kamer is hiervan zojuist op de hoogte gebracht.

Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april. Zodra het weer mogelijk is worden de werkstraffen alsnog uitgevoerd. De uitwerking van dit besluit en de wijze waarop cliënten hierover worden geïnformeerd wordt op dit moment verder uitgewerkt. De maatregel volgt op de aanscherping van het kabinetsbeleid en de nieuwe maatregelen die zondagmiddag werden aangekondigd.

Niet verantwoord meer
Directeur Saskia Capello: “We merkten dat het op een verantwoorde en veilige manier uitvoeren van de werkstraffen onder druk kwam te staan omdat (fysiek) contact niet te vermijden is en het werken in groepen daar nu eenmaal bij hoort. Bovendien zagen we dat steeds meer externe werkstrafprojecten sluiten, waardoor de druk op de uitvoering toeneemt. Deze maatregel geldt alleen voor de werkstraffen: voor onze andere kerntaken: toezicht, Elektronische Monitoring en advies geldt dat de reguliere reclasseringslocaties open blijven om de meest urgente zaken te blijven doen.”

Gezondheid en veiligheid
Corona houdt Nederland in de greep. Het is van het grootste belang dat elke inwoner in het hele land meewerkt om het virus zo snel mogelijk terug te dringen. Als reclassering nemen we maatregelen die daarvoor nodig zijn. Daarbij hebben we als eerste de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en cliënten op het oog. Vervolgens doen we al het mogelijke om het  reclasseringswerk te blijven doen om zo onze bijdrage aan een veiliger samenleving te waarborgen.


Update maatregelen Corona: werkstraffen 3RO opgeschort

Actueel/nieuws

Reclassering en vrijwilligersorganisaties ondertekenen convenant

Tijdens een online bijeenkomst op 23 maart is een samenwerkingsconvenant voor vrijwilligersinzet bij de reclassering...

Lees verder

Tactus en The Gym ontwikkelen sportprogramma voor reclasseringscliënten

Re-integreren in de maatschappij, bijvoorbeeld na een gevangenisstraf, is vaak zwaar. Normaal al, maar helemaal...

Lees verder

SVG jaarplan 2021

Ook 2021 zal een jaar worden waarin COVID-19 een zwaar stempel drukt. De wereldwijde pandemie...

Lees verder
© Copyright 2021 Stichting Verslavingsreclassering GGZ | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven