Reactie Reclassering op Inspectieonderzoek naar dood Hümeyra

Gepubliceerd: 09-10-2019

De gewelddadige dood van Hümeyra is afschuwelijk voor haar nabestaanden en voor haar omgeving. Het is goed dat de Inspectie de zaak uitgebreid heeft onderzocht. De Inspectie concludeert dat de bescherming van Hümeyra door de betrokken organisaties tekort is geschoten. Het reclasseringstoezicht op Bekir E. door Reclassering Nederland was volgens de Inspectie onvoldoende gericht op het stoppen van de stalking van Hümeyra. Dat is een pijnlijke en harde conclusie waar we als reclassering lessen uit moeten trekken. De werkwijze in deze zaak is geëvalueerd en er zijn maatregelen getroffen om de aanpak bij dit soort zaken te verbeteren. De reclassering neemt de aanbevelingen uit het Inspectierapport en de maatregelen die de minister aankondigt over.

Maatregelen 
De reclassering gaat vaker een enkelband adviseren bij stalkingszaken. Medewerkers worden samen met ketenpartners extra getraind op het handelen in stalkingszaken. In samenwerking met politie en Openbaar Ministerie worden strakkere afspraken gemaakt rondom zaken met een contactverbod.

Lees hier het Inspectierapport en de beleidsreactie van de minister van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer.


Reactie Reclassering op Inspectieonderzoek naar dood Hümeyra

Actueel/nieuws

Aanpak van huiselijk geweld: over een combinatie van straf en zorg

Bloed aan de muur. Hoe heftig een huiselijk-geweldzaak in eerste instantie ook lijkt, soms blijkt...

Lees verder

Reclassering in Beeld

De drie reclasseringsorganisaties publiceren vandaag 'Reclassering in Beeld'. Waarmee zij de samenleving op een toegankelijke...

Lees verder

Reclasseren op een festival

Daar zitten ze dan in de politiebus. Jongelui met de mooiste kleren aan en een...

Lees verder
© Copyright 2019 Stichting Verslavingsreclassering GGZ | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven