Meer geld naar reclassering in 2016

Gepubliceerd: 26-11-2015

De reclassering krijgt volgend jaar 18,6 miljoen euro extra van het Ministerie voor Veiligheid en Justitie. Dat maakte minister Van der Steur dit weekend bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Met het extra budget hebben de drie reclasseringsorganisaties (3RO) weer voldoende ruimte om in 2016 aan de hogere vraag om reclassering tegemoet te komen. 
 
Plaatsvervangend directeur Elly Westerbeek van de SVG is blij met het extra budget: ''Het is een erkenning voor het belangrijke werk dat we doen. De afgelopen jaren hebben we meerdere malen bij het ministerie aangegeven dat het water ons aan de lippen stond. Het ministerie kiest er nu voor de inhoud op de eerste plek te zetten en de reclassering extra ruimte te bieden.''' 
 
Het totale bedrag van 18,6 miljoen bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds wordt de prijsverlaging die voor 2015 gold teniet gedaan, waarmee het budget 13,6 miljoen euro steeg. Daarnaast komt er 5 miljoen euro budget bovenop de ontwerpbegroting, om aan de verhoogde vraag te kunnen voldoen. Met dit extra budget komt het Ministerie tegemoet aan de wensen die de 3RO onlangs uitten in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin lieten de 3RO weten dat extra budget nodig was om de kwaliteit en productie van de reclassering omhoog te houden. 

Meer geld naar reclassering in 2016

Actueel/nieuws

Alcoholmeter checkt 24 uur per dag of drankverbod wel wordt nageleefd

Stiekem drinken is met een alcoholenkelband onmogelijk. Dat zegt Puck de Boer van de reclassering...

Lees verder

Verslavingsreclassering Groningen werkt mee aan NPO1 podcast 'Buiten de muren'

De afgelopen periode hebben Ruerd Swierstra en Merijn Rolf van de Verslavingsreclassering in Groningen (VNN)...

Lees verder

Hogeschool Saxion en drie reclasseringsorganisaties verlengen samenwerking

Het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact van hogeschool Saxion blijft de komende jaren nauw samenwerken...

Lees verder
© Copyright 2021 Stichting Verslavingsreclassering GGZ | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven