Huiselijk geweld heeft in deze Corona periode onze volle aandacht

Gepubliceerd: 27-03-2020

Ook tijdens deze coronacrisis hebben het OM, Politie, Veilig Thuis, Reclassering en de Raad voor de Kinderbescherming volle aandacht voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veiligheid in huis staat hierbij voorop. Voor gezinnen en huishoudens waar huiselijk geweld en kindermishandeling speelt, is ‘thuis’ geen veilige plek. Veilige havens als werk, school of opvang vallen weg en de stress binnen deze huishoudens neemt toe.

Wij zijn ons daarvan bewust. Wij voeren onze gewone taken daarom nog steeds zoveel mogelijk uit. Het OM, de politie en de Reclassering geven voorrang aan geweldszaken, zedenzaken en zaken met kwetsbare slachtoffers. Veilig Thuis weegt steeds af hoe het contact met betrokkenen kan plaatsvinden. Waar mogelijk wordt telefonisch contact onderhouden. Bij acute onveiligheid of hoog-risico vindt huisbezoek plaats of worden mensen op kantoor gesproken.

Bij de RvdK gaan de onderzoeken naar kwetsbare kinderen en gezinnen door. Het contact met de kinderen en hun ouders gaat telefonisch of via beeldbellen.

In geval van spoed is er direct contact met het gezin of de jongere. Vermoed je huiselijk geweld of kindermishandeling? Bel dan met Veilig Thuis 0800-2000.

In spoedeisende situaties bel je met het alarmnummer 112 van de politie.


Huiselijk geweld heeft in deze Corona periode onze volle aandacht

Actueel/nieuws

Reclassering: geef mensen die boetes niet betalen geen celstraf, maar een werkstraf

Veroordeelden die hun boete niet kunnen betalen, kunnen beter niet meer naar de gevangenis worden...

Lees verder

Risicotaxatie instrument reclassering wetenschappelijk gevalideerd

De reclassering maakt bij het inschatten van het risico dat daders of verdachten in herhaling...

Lees verder

Plan herstart strafrechtketen: wegwerken corona-achterstanden voor eind 2021

Verschillende organisaties in de strafrechtketen, waaronder de rechtspraak, het Openbaar Ministerie (OM), de politie, de...

Lees verder
© Copyright 2020 Stichting Verslavingsreclassering GGZ | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven